Naar de hoofdinhoud

Werking licentieberekening

Lees hoe de licentieberekening werkt, wanneer een locatie meetelt binnen je licentie en hoe je locaties kunt beheren of deactiveren.

Iedere locatie in ons reserveringssysteem is gekoppeld aan een locatietype. Het beschikbare locatietype is afhankelijk van het licentiemodel van jouw organisatie.

Tijdens de inrichting van je account worden de juiste locatietypes toegevoegd. Hierdoor kun je bij het aanmaken van een nieuwe locatie altijd het juiste type selecteren.

In dit artikel lees je hoe de licentieberekening werkt, wanneer een locatie meetelt binnen je licentie en hoe je locaties beheert.

Hoe werkt de licentieberekening?

Een locatie telt mee binnen je licentie zodra deze te gebruiken is. Een locatie is te gebruiken wanneer:

  • De locatie actief is;

  • én aan de locatie minimaal één actieve accommodatie is gekoppeld.

Je controleert de status van je locaties via:
Instellingen > Account > Algemeen > tabblad Licentie

Hier zie je hoe locaties zijn ingedeeld en welke locaties actief en te gebruiken zijn.

Een locatie deactiveren

Gebruik je een locatie niet meer? Dan kun je deze deactiveren.


Een gedeactiveerde locatie telt niet meer mee binnen je licentie en er kunnen geen nieuwe reserveringen meer voor worden aangemaakt.

Zo deactiveer je een locatie:

  1. Klik op Bewerken bij de betreffende locatie.

  2. Scroll naar beneden en haal het vinkje bij 'Actief' weg.

  3. Klik op Wijzigingen opslaan.

Een nieuwe locatie koppelen aan een locatietype

Wanneer je een nieuwe locatie aanmaakt, moet je deze koppelen aan het juiste locatietype.
Dit doe je als volgt:

  1. Klik op Nieuwe locatie.

  2. Selecteer bij het veld Locatietype het juiste type.

  3. Sla de locatie op.

Locatietype bestaande locatie wijzigen

Op dit moment is dat niet mogelijk. Als een locatie is gekoppeld aan een verkeerd type, neem dan contact op met [email protected]. Wij kunnen het type dan voor je aanpassen.

Was dit een antwoord op uw vraag?